Kreatin Ne Zaman Kullanılır? Creatine Spordan Önce Mi Sonra Mı Alınmalı?

Kreatin en iyi antrenmandan sonra kullanılır. Bu besini antrenmandan sonra kullanmak en iyisidir. En iyi karbonhidratlarla birlikte alınır. Tek dozda alınan üç gram kreatin yeterlidir. Yükleme aşamasında 3 gram kreatini gün içine yaymak mümkündür.

Müsabakalarda yarışan sporcuların kreatin alım saatleri değişebilir. Bu sporcular kreatini antrenmandan önce ve sonra tüketmelidir. Bunun temel nedeni ani etkileridir. 3 gram kreatinin etkisi bir hafta boyunca sürer.

Creatine Spordan Önce Mi Sonra Mı Alınmalı?

Kreatini ne zaman alacağınız kullanım amacınıza bağlıdır. Bazı insanlar egzersizden 30 dakika önce kreatin almayı tercih eder. İlk kreatin dozu bir karbonhidrat veya protein içeceği ile tüketilmelidir. Bu içeceklerle birlikte ikinci doz alınmalıdır. Egzersizden 30 dakika önce alınan kreatin, kasların enerji harcamasını artırır. Yapı kreatin ile doyurulur.

Antrenmandan sonra kreatin tüketen bireyler kas stoklarını yenilerler. Kas hücre hacmi artar ve büyüme gerçekleşir. İnsüline benzer büyüme faktörü, dozu en üst düzeye çıkarmak için devreye girer. Egzersiz sonrası alınan kreatin, kasları hazır hale getirir. Bu sırada kreatini karbonhidratlarla birleştirmek en iyisidir.

Kreatin Neyle İçilir?

Kreatin en iyi protein veya karbonhidrat içeren bir içecekle tüketilir. Kreatin, spor salonunda yoğun egzersiz yapan kişiler için faydalıdır. Bu nedenle aerobik egzersiz üzerinde herhangi bir etkisi olması olası değildir. Diyet kreatin içeriği yüksek gıdalar içeriyorsa takviye faydalı olmayabilir.

Kreatin içeceği hazırlama talimatları aşağıda listelenmiştir:

  • 3 g kreatin monohidrat hazırlamak gerekir. Kreatin monohidrat stabil bir yapıya sahiptir. Bunun yerine sıvı, nitrat veya etil ester kullanabilirsiniz.
  • Bu karışım 400 ml su ile birleştirilir.
  • Su yerine 400 ml protein tozu shake içmeyi de tercih edebilirsiniz.

Kreatin Kinaz Yüksekliği Ne İfade Eder?

Kreatin kinaz vücutta kalp ve iskelet sistemine zarar veren bir maddedir. Temel bir hücresel element olan bu madde çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Kandaki kreatin kinaz seviyesi arttığında kas yıkımı da artar.

Kas hastalığının tedavisinde etkili olabilecek tek faktör Kreatin Kinaz değildir. Kas hastalığının nedenini belirlemek birçok klinik tanı gerektirir. Doğru tanı koymak için troponin veya kreatinin gibi vücuttaki elektrolit seviyelerini kontrol etmek gerekir.

Kreatin Kilo Aldırır Mı?

Kreatin, protein takviyeleri ile birlikte tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir. Bu kilo alımları genellikle ödemden kaynaklanır. Kreatin, atletik performansı artırmak için bir besin takviyesi olarak kullanılabilir. Genellikle kreatin mono-hidrat formunda bulunan bu madde, proteinin yapı taşlarıdır. Kreatin monohidratın yüksek konsantrasyonu, onu insan vücudu için hayati bir yakıt haline getirir.

Kreatin, kas kütlesini artırdığı gösterilmiş bir maddedir. Yorgunluk seviyesi de azalır. Bu madde kilo almak isteyen kişiler tarafından kullanılır. Bazı insanlar kreatinin kilo alımına neden olabileceği gerçeğinin bir yan etki olduğuna inanmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Sayfalar